Friday, August 3, 2007

Biserica e in doliu si presa...abereaza

Luni a trecut in lumea spiritelor inalte Parintele Patriarh Teoctist. Cativa ziaristi oameni decenti si care-si constientizeaza limitarea in comparatie cu Prea Fericitul au consemnat cu amanunte cuminti acest regretabil eveniment.
Insa in presa romaneasca s-a gasit un ziarist cu sange balcanic care in delirul si incercarea de a impresiona opinia publica s-a gasit sa spuna ca Prea Fericitul care deunazi ii binecuvanta pe credinciosi cu zambetul sau parintesc aproape nelipsit, in acea zi ,in care acest "distins" ziarist (contopist mai bine zis) a catadicsit sa mearga sa-l vada pentru ultima data, avea mainile vinete.
Am ramas socata de aceasta observare atat de "inteligenta". Stimabile domn, daca nu stiai, asa arata toti mortii, din motive de necirculatie a sangelui, insa in situatia de fata se cuvenea sa remarci si sa consemnezi alte lucruri, iar daca mintea ta, care se vede treaba nu are prea multe de oferit, nu a gasit alte cuvinte mai potrivite contextului ai fi putut sa scrii despre altceva sau chiar despre nimic. Nu e ,oare, rusinos ca la funeralii au venit atatea inalte fete bisericesti din toate colturile lumii sa-i aduca un ultim omagiu, iar cei de un neam cu el au avut nerusinarea sa scrie in acest fel despre el? Cum oare acesti oameni au gasit ce sa spuna despre el si ai lui nu???!!!
O imagine face cat o mie de cuvinte si de acea eu, care desi nu l-am vazut niciodata in carne si oase, ci doar la teveu`nelipsit din orice casa de romani modesti, vreau sa mi-l amintesc mereu cu acel chip senin si bland ca al unui bunic ce-si binecuvinteaza nepoteii veniti in vizita,iar randurilor acestui distins jurnalist le voi da "ignore".

1 comment:

iuliansirbu said...

e trist ca tre' sa moara cineva ca sa ne dam seama ce gandesc anumiti oameni. inca o data requiescat in pace!