Saturday, February 23, 2008

In your arms-Urma



Visare, melancolie, tandreturi, mangaieri amagitoare (mai mult sau mai putin) pe timpane (depinde din ce unghi privesc), astea ar fi cateva dintre cuvintele care ar defini piesa de fata.
All I need is a little rest... to cool the brakes
I'm still looking for a red light
Can you take me in your world... and leave me there
Overtake me with a smile.
Melodia asta imi induce o stare de detasare de tot ce presupune lumea inconjuratoare, e o stare hipnotica, si melancolica in acelasi timp. Toti avem nevoie sa ne oprim la un moment dat la un semafor care arata rosu (pasiune, foc, intensitate), sa facem o pauza in care sa ne regasim, si unde e mai bine decat in bratele unui iubit(e) in cazul autorului versurilor-acolo te simti intr-adevar in alta lume, o lume proprie si un zambet abia mijit in coltul buzelor iubitului poate aprinde mii de scanteioare in ochii ei.
Indraznesc sa-l contrazic pe Matei Visniec care spune in "Omul pubela-Femeia ca un camp de lupta" ca "doua fiinte umane nu pot intra niciodata impreuna in acelasi cerc"- eu cred ca iubirea este aceea care poate largi cercul, care-l poate transforma in sfera ...dar in cazul acesta am vorbi despre o fiinta androgina, care nu e musai sa fie si umana, deci renumitul regizor-dramaturg are pe jumatate dreptate.Fiecare are nevoie sa-si contopeasca propria lume cu cea a sufletului pereche just <<`cause soul-mates never die>>.(Placebo)
Searched your trace on open roads
No time to fall
Where the hell is my red light?
Too much coffee in my blood... I'll need some more
Give me meanings for the road.
Si fara ea, fara fiinta iubita, fara femeia templu/corabie in care sa se regaseasca si sa-si gaseasca refugiul se simte pierdut, fara nicio tinta, insa isi mai "injecteaza" niste cafea in vene intrucat cautarea ei nu se poate realiza decat constient, cu ochii larg deschisi, dar are nevoie de un semn, de confirmarea faptului ca ea e acolo, undeva, asteptand sa-i ofere bratele ei in care el sa se poata cuibari ca un copil in bratele mamei, "I just feel I`m safe in your arms", simte nevoia de a fi protejat impotriva veninurilor venite din afara sferei lor inca fragile.
Melodia asta mi s-a infipt in timpane si suna dureros de dulce...
E ca atunci cand in bratele lui uitam de zecile de oameni ce misunau in jurul nostru prin metrou sau aiurea,erau senzatii extatice dar all good things come to an end si in cazul nostru a fost un bitter end. Ne incearca mii de regrete, ca s-a terminat, ca n-a inceput, ca a fost bine si ca n-a fost bine in acelasi timp.
But all is history now ...

1 comment:

Otherlander said...

Fiecare dintre noi are nevoie sa fie gasit si salvat. Nu putem face asta de unii singuri, orice s-ar spune. We need a catcher in the rye.