Sunday, March 23, 2008

Printemps

A venit primavara si odata cu ea copacii verzi pe care privindu-i ma gandesc la renastere, la reinoire, la schimbare.
Sunt flori si zambete, frunze si iarba verzi si oameni care au uitat cum sa primeasca primele raze calduroase ale soarelui primavaratec.

Cantecul de fata miroase a primavara, a verde, Lily Allen e o artista de o delicatete aparte chiar si cand foloseste cuvinte mai putin ortodoxe.
When you first left me I was wanting more
But you were fucking that girl next door, what cha do that for (what cha do that for).
Primul "duet" de versuri nu aduce o situatie iesita din comun in discutie (nici macar nu-si propune asa ceva englezoaica),nu anunta nimic melodramatic,ci dimpotriva e un sfarsit care anunta un nou inceput si o transformare a unei adolescente imberbe, parasite de iubit pentru o alta in femeiea dupa care acesta din urma suspina pana la epuizare.
When you first left me I didn't know what to say
I never been on my own that way, just sat by myself all day

I was so lost back then
But with a little help from my friends
I found a light in the tunnel at the end.
Imi place faptul ca imi este prezentata o femeie sensibila, insa totodata o femeie puternica, care se lasa ajutata si primeste cu recunostinta mana intinsa a prietenilor ca sa se poata ridica si merge mai departe.
Luminita de la capatul tunelului imi aduce aminte de Dan Teodorescu in al carui Raiul gainilor teve-ul color este de fapt acea luminita de la finele intunericului, licarul de speranta cu alte cuvinte.
Now you're calling me up on the phone
So you can have a little whine and a moan
And it's only because you're feeling alone

At first when I see you cry,
yeah it makes me smile, yeah it makes my smile
At worst I feel bad for a while,
but then I just smile I go ahead and smile.
Desi are o nuanta destul de feminista si usor rautacioasa totodata, aceasta nu-i rapeste din dragalasenie.Aproape ca il vad pe saracul baiat stand agatat de telefon, sunand-o de zeci de ori asa cum n-o facuse cand ar fi fost cazul si mi se face pentru o clipa mila de el. Morala ar fi ca sunt unele lucruri pe care trebuie sa le apreciezi la timp, sa le respecti, sa ai grija de persoana de langa tine,la timp pentru ca in caz contrar you will be "feeling alone" candva, cand nepasarea va ucide si cel mai profund sentiment.
Whenever you see me you say that you want me back
And I tell you it don't mean jack, no it don't mean jack
I couldn't stop laughing, no I just couldn't help myself
See you messed up my mental health I was quite unwell.
Roata se invarteste totusi si cel care detinea controlul in relatia lor ramane sa fie cel care cerseste sa i se dea din nou o farama de iubire, insa totul vine prea tarziu, deoarece ea nu-l mai vrea inapoi, si nu-i pare rau ca el a ajuns intr-o stare deplorabila, intrucat nici lui nu i-a fost mila atunci cand i-a naruit lumea.Ea a crescut, s-a maturizat, esecul a fost un impuls catre inainte, pe cand el a cazut zgomotos de pe culmile infatuarii, si a regresat, devenind un cersetor de afectiune, de care a constientizat abia cand a pierdut-o datorita dispretului lui, alergatului dupa fluturi-iluzii.

No comments: