Friday, July 17, 2009

Saturday morning

A ramas in urma acea dimineata de sambata in care stateam pe plaja din Vama, ma gandeam la povesti frumoase si trageam cu sete din tigarusca tare, combinata cu o cafea somnoroasa, asa ca mine. Mi-era dor,dar mi-era totusi bine, cu mine, in mine si totusi lipsea ceva si atunci si lipseste si acum , insa acum lipsa aceea doare, atunci stiam doar ca exista si atat, la fel cum stiu ca exista copii anorexici, copii batuti de parinti, alcoolici, la fel cum stiu ca exista foamete si o mie si una de nedreptati aplicate oamenilor slabi.
Acum imi vine in minte un vers dintr-o piesa , care suna cam asa: "we were only 18, we were supposed to stay clean." Dar a trecut si varsta aia si peste noi au curs rauri de noroi, dar asa cum zicea Sartre, "nu exista victime inocente", sau cel putin nu suntem noi alea.

P.S : Scuze Resto, nu era chiar asa de golasa postarea... doar ca imi trebuia ceva timp sa pot recunoaste niste chestii fata de mine insami.

3 comments:

Resto said...

si atat?

Deea said...

Tu compari copii anorexici si chinuiti de soarta cu tine? Poate ca te regasesti pe tine sau nu stiu dar asta dai de inteles deoarece dupa descrierea ta ai facut legatura cu ei, cred ca te regasesti acolo. Nu o sa iti spun ca esti ciudata, ca nu te intelegi deseori pe tine insuti si ca undeva este o confuzie cu suferinta dar cred ca ar trebui sa faci ordine in tine, nu e clar nimic in mintea ta sau cel putin cand ai scris postul asta nu era.

Cristina-Andreea Nourescu said...

Pt Deea: nu, nu ma compar, doar constientizam in cuvinte existenta lor, nu exista nicio confuzie, toata postarea este doar o aducere la cunostinta a unor lipsuri la nivel sentimental, dar nu ma vait, iar faza cu cunoasterea sinelui e destul de himerica si improbabila pentru ca de fapt nu te cunosti pe tine decat dupa ce ajungi sa acumulezi o experienta de viata destul de vasta si uneori nici atunci... pe curand!